Consultancy.nl interviewde Maisters Rinze en Hester over hun keuze voor Maister.

Met hun master en eerste werkervaring op zak, sloten Rinze Veenstra en Hester Suttorp zich afgelopen november aan bij Maisters. De twee jonge talenten vertellen over hun keuze voor het young professionals-programma en blikken terug op hun eerste maanden.

Sinds eind 2021 brengt Maisters professionals met 2 tot 5 jaar werkervaring de fijne kneepjes van het managementadviesvak bij. Wat het programma onderscheidt van de vele traineeships in de markt, is dat het zich specifiek richt op talenten die al hun eerste stappen op de arbeidsmarkt hebben gezet.

Zo ook Hester Suttorp en Rinze Veenstra. Hester rondde een master in Food Safety Law af in Wageningen, waarna ze haar eerste werkervaring opdeed als projectmanager en compliance-specialist. Rinze voltooide in Rotterdam een master Supply Chain Management en werkte daarna als productie- en demand planner bij een internationaal bedrijf in de levensmiddelensector.

Rinze Veenstra en Hester Suttorp - Maisters

Naast dat ze beide een hele andere achtergrond meebrengen, hebben de twee ook ieder zo hun eigen redenen om te kiezen voor een loopbaan in de consultancy. Hester vertelt dat ze zich graag bezighoudt met managementvraagstukken. “Het werken met klanten geeft me energie, omdat ik graag mensen help en me inzet voor anderen”, legt ze uit.

“Ook spreekt de afwisseling van de opdrachten mij aan. Ik ben breed geïnteresseerd en verdiep me met plezier in verschillende leefwerelden.”

Rinze geeft aan dat de consultancy geen voor de hand liggende tweede carrièrestap was. “Ik heb een achtergrond in de supply chain/logistiek en dan met name in de operatie. In mijn vorige baan realiseerde ik me echter dat ik meer behoefte had aan verbreding. Het lijkt me interessant om ook met meer strategische vraagstukken en verandertrajecten in aanraking te komen.”

Lees meer over de doorslaggevende factor in de keuze voor Maisters in het artikel op consultancy.nl